home > How we work > workshop

workshop

In co-creatie met de klant & team

Om de strategische visie van je bedrijf of organisatie tastbaar te maken en je producten of diensten op een opmerkelijke manier in de kijker te zetten, organiseert comma, brand strategists diverse strategische workshop. Samen onderzoeken we hoe onderscheidend je bent, ten opzichte van concurrenten en de doelgroep. Deze workshops vinden plaats in de inspirerende en creatieve ruimte 411 om zo het ideeëngoed de vrije loop te laten. Contacteer ons voor meer info!

"your premium brand had better be delivering something special, or it's not going to get the business." - warren buffett

 

Why / How / What - Simon Sinek's "reasons why" (grondbeginselen) definiëren

"Alle inspirerende leiders en organisaties, denken, doen en communiceren op precies dezelfde manier. En deze manier is het totaal tegenovergestelde van de rest.” 

Simon Sinek noemde deze ontdekking de Golden Circle.
Zij beginnen bij de vraag ‘waarom’ en banen zich zo een weg naar buiten. Zij starten bij de kern. De meeste bedrijven of organisaties weten echter enkel wat ze doen, niet waarom ze het doen en laten hierdoor kansen liggen.
 
Aan de hand van de Simon Sinek’s Golden Circle brengen we de focus van jouw bedrijf in kaart: Waarom doe je wat je doet? Hoe doe je het? En wat doe je? 
 

Business Modelling - Strategisch inzicht verwerven - Alexander Osterwalder

Hoe creëer ik waarde? Bied ik mijn klanten nog steeds de meerwaarde aan die ik ooit voor ogen had? En willen ze er nog voor betalen? Welke relatie wil ik met mijn klanten? En blijf ik alles zelf doen of dien ik partners in te schakelen om mij te ontzorgen?

Dankzij het BMC-model (Business Model Canvas) van Alexander Osterwalder, gebaseerd op 9 bouwstenen waarbij de waardepropositie of toegevoegde waarde centraal staat, maken we op heel eenvoudige en overzichtelijke manier manier een blauwdruk van jouw strategie.

Het model is steeds bruikbaar en zal je telkens helpen snel te evalueren of jouw strategie nog klopt en waar het plan bijgeschaafd moet worden om onderscheidend te blijven.

 

Brand Positioning - Unieke merkidentiteit vastleggen

De juiste positionering van je bedrijf of organisatie is essentieel voor de opbouw van een merk. 
Samen gaan we op zoek naar de essentie van jouw merkidentiteit. We gebruiken hiervoor de comma, brand tool waarbij we inzoomen op belangrijke pijlers die jouw identiteit vorm geven of beïnvloeden: concurrentie, doelgroepen, waarden, persoonlijkheid, onderscheidende krachten enz. We stellen m.a.w. het DNA op van jouw merk.
 
Deze analyse is de basis voor de ontwikkeling van een unieke merkstrategie die een cruciale rol zal spelen bij de groei van jouw bedrijf of organisatie. Het zal ook de manier waarop je gaat communiceren bepalen: inhoudelijk, vormelijk, keuze van tools en kanalen, etc. We kunnen gerichter aan de slag op gebied van storytelling en de opmaak van wireframes van de website.
 
 

Product Portfolio - Optimale product/marktmatrix opstellen

Wat is de groeistrategie van jouw bedrijf of organisatie? In welke producten en/of markten dien je te investeren? Dankzij de Ansoff-matrix worden 2 belangrijke assen met elkaar gecombineerd om jouw groeistrategie te bepalen: bestaande/nieuwe markten en bestaande/nieuwe producten. We bespreken de 4 mogelijke strategieën: marktpenetratie, marktontwikkeling, productontwikkeling en diversificatie.

We betrekken ook de BCG-matrix (Boston Consulting Group) om het portfolio te analyseren. We nemen de verschillende product-marktcombinaties onder de loep en kennen zo de cash cows, stars, dogs en question marks binnen jouw portfolio.

In ons onderzoeken nemen we ook de SEO (Search Engine Optimalisation) van jouw website op productniveau onder loep en vullen we aan met inzichten uit Google Analytics. Zo worden bijgaande modellen nog verder verfijnd.

Dankzij deze oefeningen kennen we het toekomstig aanbod en is de product/marktcombinatie van jouw merk verfijnd. Zo weet je ook als bedrijf in welke producten of diensten je al dan niet beter (verder) in investeert.

 

Digital Strategy - Doelgroep doorgronden

Welke verschillende type bezoekers heb je? Hoe komen ze in contact met jouw communicatiemiddelen? Hoe kijken ze naar jouw bedrijf of organisatie? Welke weg leggen zij af op de website? Welke informatie wensen zij?...
Heel wat vragen die je je moet stellen om de doelgroep(en) zo goed mogelijk te bereiken. 
 
Aan de hand van de Insights-kleurenmethodologie (rood, blauw, geel, groen) bekijken we hoe de doelgroep functioneert en stellen we hun persona of persoonlijkheidsfiche op. We peilen niet enkel naar hun werkgebied, maar ook naar hun doelstellingen, wensen en verlangens, enz… 
 
Rekening houdende dat iedereen verschillend is en anders reageert op dezelfde prikkel, brengen we hun reis in kaart (customer journey). We hanteren hiervoor het model From answer to activate waarbij we hen van bij de eerste vraagstelling meenemen in een proces tot we ze geactiveerd krijgen. Dankzij deze methodiek kennen we hun emoties en frustraties, leren we touchpoints in te bouwen en weten we op welke vragen we een duidelijk antwoord moeten bieden.
 
Wij geloven in een real life customer journey waardoor we echte klanten rond de tafel brengen zodat we ons niet moeten inbeelden hoe een klant of potentiële klant denkt.
Op die manier weten we na de workshop hoe we prospecten concreet door de funnel kunnen leiden en hoe ze te converteren tot klant of beter zelfs, tot ambassadeurs.
 

Tot slot

Onze workshop vallen onder de KMO-portefeuille (opleiding of advies) waardoor je als bedrijf tot 30% steun kan krijgen vanuit de Vlaamse Overheid en dit met een maximum van 7.500 euro. Als bedrijf moet je voldoen aan enkele voorwaarden die omschreven staan op www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille.
 
Iedere workshop gebeurt in co-creatie met het beste en meest multidisciplinaire team rond de tafel. Vanuit comma, brand strategists voorzien we steeds dat de nodige experten rond de tafel zitten.
 
 
comma brand strategists -  brandtool
brand tool
brand tool
Klein
Foto
digital
digital
Klein
Foto
innovation
innovation
Klein
Foto
digital transformation
digital transformation
Klein
Foto
comma brand strategists - 411
411
411
Groot
Foto
case
Groot
Foto
Een inspirerende workshop organiseren in een creatieve setting?
The Gift Label – Wash hands, kick ass

Handen wassen in corona tijden met een inspirerende boodschap. Dat doen wij met The Gift Label. De trendy handzeepjes met leuke quotes op het label, zijn een eyecatcher in je […]

Het bericht The Gift Label – Wash hands, kick ass verscheen eerst op Top of mind - comma, merkenmarketeers.

Chocolatemakers

Iedereen geniet graag van die zoete zonde, een lekker stukje chocolade. Maar sinds wij chocolade eten van Chocolatemakers, kan je dit onmogelijk nog een zonde noemen! Duurzaam, bewust en topkwaliteit, […]

Het bericht Chocolatemakers verscheen eerst op Top of mind - comma, merkenmarketeers.