CERM

Case CERM
Software
CERM

Kennen jullie de meeste betrouwbare partner in MIS Software voor Label & Packaging drukkers al?

Dat is ‘CERM’. Een bedrijf uit Oostkamp met vestigingen & vertegenwoordiging over de hele wereld. Ze bieden reeds 30 jaar software oplossingen aan in meer dan 44 landen. Een bedrijf met zoveel kennis & potentieel, waar te weinig rond gecommuniceerd werd. 

Case CERM

What we did...

  • Positioneringsworkshop
  • Customer journey workshop
  • Communicatiestrategie
  • Nieuwe stijlzetting
  • Design website
  • Ontwikkeling website in Drupal
  • Dashboarding
Case CERM

Een snel en steeds veranderende markt als deze waarin CERM zich bevindt, vraagt ook regelmatige reflectie over de strategie intern en de communicatiestrategie an sich. Als startpunt en met als doel CERM sterker naar voor te schuiven in communicatie hebben we een grondige positioneringsoefening gedaan. Een startpunt van deze oefening waren verschillende inzichten van alle medewerkers over de hele wereld in de vorm van een vragenlijst. Om tot een sterk afgelijnde positioneringsstrategie te komen werden deze resultaten dieper ontgonnen en werd, aan de hand van interactieve oefeningen, de bedrijfsstrategiecommunicatiestijlonderscheidend vermogen & de bestaansreden van CERM bepaald. Ook de productbenadering was een topic dat in de diepte werd bestudeerd en benaderd. 

Case CERM

Om alle bevindingen af te toetsen werden diepte-interviews met klanten van over heel de wereld georganiseerd. Sterktes & zwaktes, hun visie op de toekomst, samenwerkingen, de verwachtingen naar CERM zelf toe, hun communicatie, … dat waren topics die aan bod kwamen. Een digitale strategie werd op basis van deze gesprekken uitgewerkt. Een optimale blueprint van de website met oog op de customer journey was, naast de basis voor een communicatieplan, het resultaat.

Case CERM

comma, brand strategists verzorgde ook de volledig nieuwe stijl. Deze stijl werd doorgetrokken in het design van de website. De ontwikkeling van de site werd nauwgezet en in co-creatie aangepakt. Deze website dient als draaischijf en centraal gegeven van alle communicatie die in de toekomst staat te gebeuren. Nauwkeurige opvolging aan de hand van data driven dashboards zorgt voor een nauwgezette en onderbouwde optimalisatie van de site.

Alvast een toffe start om CERM klaar stomen om beter & frequenter in het oog te springen bij zijn doelgroep over de hele wereld.

Meer cases

testimonial

Jean-Paul Nauwelaers - Stanwick

We werken al 5 jaar samen met ‘comma, brand strategists’ voor het ontwerp en beheer van onze websites in België en Nederland. De medewerkers van Comma verrassen ons steeds met hun innovatieve concepten, zij leven zich graag mee in in onze business context en zijn een prima klankbord voor onze vragen. Dit resulteert in performante websites, hoge rankings op het internet, verhoogde naambekendheid en uiteindelijk ook een uitbreiding van ons klantenbestand. Vandaag worden zij ook onze gids om op een slimme manier aan de slag te gaan met sociale media. Kortom, zij zijn voor ons een betrouwbare en sterke partner.